Geschiedenis

KS Parts and Components is voortgekomen uit moederbedrijf KS Profiel, opgericht in 1975 onder de naam Kontinex Staal. Om haar systeemklanten te ontzorgen, wordt in 2016 de unit ‘Special Products’ opgericht. Deze unit ontzorgt met special products en andere verbindingsmaterialen en produceert andere constructiematerialen op maat voor opdrachtgevers van KS Systems.

Al snel groeit de omzet van de unit en is er een uitgebreid leveranciers- en partnernetwerk zodat er toegang is tot een groot scala aan producten en productiemethodes. Naast KS Systems komen andere opdrachtgevers met verzoeken voor speciale producties, waaronder een volledig trappenhuis voor een warehouse in de Verenigde Staten. Ondernemend als de mensen van de business-unit zijn, wordt ook deze opdracht uitgeleverd.In 2020 is de omzet en de klantensamenstelling zo gegroeid, dat wordt besloten tot verzelfstandiging van de activiteiten van ‘Special Products’ in KS Parts and Components BV. Deze bedrijfsnaam drukt beter uit wat de kracht van het bedrijf is: het produceren en uitleveren van onderdelen en werkstukken voor projecten, bouw en constructie. Inmiddels levert KS Parts and Components aan uiteenlopende klantgroepen in binnen- en buitenland.

KS Parts and Components is onderdeel van KS Industries. Er wordt binnen deze bedrijvengroep heel nauw samengewerkt met KS Project Logistics, KS Service Center en KS Systems. Deze samenwerking zorgt voor grote slagkracht en concrete meerwaarde voor de klanten.

Lees de volledige geschiedenis van KS Profiel op www.ksprofiel.com/nl/over-ons/historie